Mėsos tortas su Čedario sūriu

Idėja (ir recepto užuomazgos) kirbėjo galvoje jau labai ilgai. O pasibaigus vasarai, atšalus orams, galu gale susiklostė palankios aplinkybės paeksperimentuoti su šiuo patiekalu.

Pirma pasigaminame tešlą.

Į 350gr miltų įberiame arbatinį šaukštelį druskos ir valgomą šaukštą cukraus, permaišome. Tada įtarkuojame apie 230-250gr sviesto. Minkome apie 5minutes, kol sviestas subyrės mažais gumuliukais ir susimaišys su miltais. Įpilame apie ketvirtį stiklinės šalto vandens. Minkome toliau. Tešla turi gautis vienąlytė, kieta (jei trūksta vandens – įpilame šiek tiek papildomai). Galutinį produktą suformuojame i vieną gumulą ir dedame į šaldytuvą valandai, kad tešla “pailsėtų”.

Laikas ruošti įdarą. Susimalame koki 600gr jautienos, pakepiname ant keptuvės. Įberiame druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Jei norite, galite įdėti maltų aštrių pipiriukų. Atidedame į šoną.

Plonomis riekelėmis supjaustome 2-3 didelius pomidorus, pusę saldžios paprikos, porą didelių svogūnų. Svogūnus pakepiname ant aliejaus, bet tik tiek, kad jie pasidarytu permatomi. Nesudeginkite!

Ant svogūnų beriame paprikas ir pomidorus. Patroškiname ant mažos ugnies apie 7 minutes.

Kepimo formą išklojame tešla (ne tik dugną, bet suformuojame ir šonus). Tešlos storumas turėtų būti kokie 3-4mm.

Ant tešlos dedame apkepintą mėsą. Išlyginame. Ant viršaus krauname patroškintas daržoves. Jeigu matote, kad mėsa sausoka, prieš dėdami daržoves, galime užtepti sluoksnį pomidorų padažo, tik nepadauginkite.

Visą šitą gėrį dedame į 200C orkaitę kokioms 40 minučių.

Kai tešla atrodo iškepusi, viską apibarstome tarkuotu Čedario sūriu ir pakepame dar 7-10 minučių. Sūris neturi perkepti. Kiek pastebėjau, tai geriausiai būna tada, kai labiausiai iškilusios sūrio dalys ima po truputį ruduoti.

Išėmę iš orkaitės palaukiame kokias 10 min.

Pjaustome.

Valgome.

 

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.