Jautienos troškinys su voveraitėmis

Pagaliau atėjo grybų sezonas. Ir, nors baravykų dar sunku rasti, voveraičių miškuose pilna. Šį kartą gaminsime troškinuką iš jautienos su voveraitėmis.

Nedideliais kubeliais supjaustome 700/1kg jautienos mentės. Mėsą apskrudiname keptuvėje ir dedame į puodą.

Keptuvėje apkepiname didelį svogūną ir pusę poro.

Supjaustome du vidutinio dydžio pomidorus, kelias saldžiąsias paprikas. Viską sudedame į puodą, ant viršaus beriame keletą šaukštelių raudonosios saldžiosios paprikos miltelių, šaukštelį raudonosios aštrios paprikos, šiek tiek druskos, šešias skilteles smulkinto česnako, vieną lauro lapą.

Užpilame vištienos sultiniu, kad viską apsemtų. Statome ant aukštos ugnies, užviriname. Įpilame pusę stiklines portveino (blogiausiu atveju tinka ir raudonas vynas), sumažname ugnį ir uždengę troškiname kokias tris valandas (arba, kol mėsa pasidarys minkštutė).

Baigiant troškinti, į puodą dedame nuplautas voveraites (kokias dvi geras saujas) ir atidengę verdame apie pusę valandos. Jei praėjus pusei valandos puode likę per daug vandens, pagariname dar šiek tiek.

Tik nepersistenkite, kad grybai nepasidarytų guminiai.

Pateikiame su balta skrudinta duona.

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.