Vištienos kepenėlių paštetas

Trumpas, pusvalandį teužimtantis projektukas: kepenėlių paštetas.

Teko nelaimės turguje nusipirkti ten pagaminto pašteto. Labai keisto skonio, bet tikrai neprimena nieko, kas savo sudėtyje gali turėti kepenėlių. Taigi teko pabandyti pasigaminti pačiam. Labai nustebino galutinis rezultatas, – tikrai, kad taip skaniai gausis, nesitikėjau 🙂

Mums reikės 400 gr vištienos kepenėlių. Vieno nedidelio svogūno, mažo žiupsnelio čiobrelių, 100 gr sviesto, 40ml brendžio, 100ml raudono vyno (dar geriau, jei turite portveino), šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.

Keptuvėje įkaitiname šaukštą sviesto,

ant jo pakepame smulkiai supjaustytą svogūną (skrudinti nereikia, tik palaukti, kol jie pasidarys gelsvi). Kol svogūnai kepa, kepenėles perpjauname per pusę, pašaliname plėveles ir sudedame į keptuvę. Ant viršaus dedame čiobrelius, druską ir pipirus. Aš dar įdėjau šaukštelį kajeno pipirų.

Kepiname apie 8 minutes. Supilame brendį ir vyną ir gariname dar apie 7-8 minutes.

Tada nuimame kepenėles nuo ugnies, leidžiame porą minučių atvėsti ir dedame į blenderį. Ant viršaus suberiame smulkiai supjaustytą sviestą. Smulkiname iki tol, kol masė pasidarys vienalytė ir tiršta. Jei paštetas atrodo šiek tiek per tirštas, galima įdėti dar sviesto, ar šaukštelį neriebios grietinės.

Masę sudedame į indelį ir palaikome šaldytuve bent porą valandų.

Tepame ant skrudintos baltos duonos.

Valgome.

Deja, nusėdo fotoaparatas, taigi galutinio produkto fotografijų neturiu. Kai fotoaparatas pasikrovė, pašteto jau buvo nelikę 🙂

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.