Kibinai

Ketvirtadienio vakarai truputėlį nusikėlė į penktadienį 🙂

Taigi, penktadienio vakarienė: kibinai.

Pradžiai ruošiame tešlą. Suminkome 400gr sviesto su 1kg miltų, tada dedame 4 kiaušinius, 300 gr grietinės ir šiek tiek druskos.

Minkyti reikės gana ilgai, taigi patartina tam darbui susirasti ištvermingesnį žmogų.

Pagamintą tešlą dedame valandai į šaldytuvą. Pradedame ruošti įdarą.

Supjaustome 1kg mėsos. Teisingiausia mėsa šiam patiekalui butų aviena. Tačiau tinka kiauliukas arba jautiena. Galima dėti kalakutieną arba vištieną.Tačiau reikia atsiminti, kad jautiena arba paukštiena yra gana liesa mėsa, todėl kibinai gali būti sausoki. Jautieną galima maišyti per pusę su kiauliena. Pjaustyti reikia mažais pusės cm dydžio kubeliais (jokiu būdu nemalkite!).

Taipat smulkiai supjaustome keletą vidutinių svogūnų ir apie 100gr šviežio kopūsto. Viską sumaišome, dedame šiek tiek druskos ir pipirų, labai tinka smulkintos džiovintos aitriosios paprikos, įmaišome apie 50gr sviesto.

Metas daryti kibinus:

iš tešlos susukame nedidelius kamuoliukus, juos suplojame, padarome plona “blyneli”.

Į “blynelį” dedame įdarą ir bandome lipdyti kibiną.

Prisipažinsiu, pačiam nėra pavykę padaryti gerai atrodančio kibino, taigi nedariau sau gėdos ir nevaidinau lipdymo specialisto :). Norinčių ir geriau sugebančių buvo nemažai.

Kibinus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepame suplaktu kiaušinio tryniu ir šauname į 200 laipsnių karščio orkaitę. Atsidarome alaus ir kepame 45-ias minutes.

Valgome.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.