Šonkauliukai

Mums labai pasisekė, kad po langais (bukvaliai už kokių 100 metrų), kiekvieną ketvirtadienį vyksta ūkininkų turgelis. Atsibodo visokiose IKI parduodama keletą kartų šaldyta mėsa, kuri kepant išleidžia pusę savęs vandens pavidalu.

Šią savaitę užtaikėme ant labai gražių kiaulienos šonkaulių. Kepsime juos orkaitėje.

Taigi receptas:

Pusantro, du kilogramai kiaulienos šonkauliukų. Patartina šviežių, nešaldytų. Marinavimui: du šaukšteliai druskos, trys šaukšteliai cukraus, pusė šaukštelio malto kumino, šaukštelis arba keli malto čili pipiro. Viena česnako skiltelė. Nedidelė galva svogūno.

Šonkauliukus supjaustome po 1-2 kauliukus.

Druską, cukrų, kuminą ir čili sumaišome ir įtriname šonkauliukus. Įmaišome trintą česnaką ir smulkiai pjaustytą svogūną. Viska uždengiame ir grūdame į šaldytuvą kokiom 6-7 valandom (galima ir parai, bet tada gerai daryti be druskos, o ją dėti 4-5 valandos, prieš kepimą).

Išmarinavę, išklojame kepimo skardą folija, sudedame šonkauliukus

ir iš viršaus taip pat uždengiame folija.

Dedame į 150 laipsnių orkaitę (taip, tokia “šaltą”), atsidarome alaus ir kepame vieną valandą.

Po valandos foliją nuimame ir kepame, padidinę laipsnius iki 175-180C dar valandą/pusantros, retkarčiais pavartydami šonkauliukus, kol jie apskrus. Pateikiame su bulvių koše, arba vartojame vienus. Labai tinka rauginti kopūstai.

Valgome.

Turiu prisipažinti po beveik trijų valandų kepimo buvome taip išalkę, kad net pamiršau nufotografuoti bendrą vaizdą, kaip atrodo iškepę šonkauliukai. Kai susizgribome, skarda jau buvo pustuštė 🙂

About the Author

1 thought on “Šonkauliukai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.